Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Illatszeronline Drogéria Online Webáruház Blog

Parfüm fertőtlenítésre?

IllatszerOnline
2020.03.31 10:26
Parfüm fertőtlenítésre?

Használható Parfüm fertőtlenítésre? Igen izgalmas kérdés, hiszen napjainkban a fertőtlenítők hiánya esetén sokan keresnek alternatív megoldásokat, kezük és tárgyak fertőtlenítésre. Ezzel kapcsolatban szeretnénk megosztani Veletek egy érdekes véleményt.

PARFÜM FERTŐTLENÍTÉSRE? DE MÉGIS HOGYAN?

Napjainkat teljes mértékben átszövi a koronavírussal kapcsolatos mindenféle hír, félelem, ajánlás és még sorolhatnánk. Pontos információt kevesen tudnak. Jelen blogbejegyzésünk semmi esetre sem egészségügyi, védekezéssel kapcsolatos ajánlás vagy állásfoglalás. Csupán egy vélemény, mely logikus következtetés is lehet. A Parfüm fertőtlenítésre blog bejegyzést azon egyszerű tény ihlette, hogy az általános fertőtlenítő szerek elvárt alkohol mennyisége 70%. Továbbá több helyen is olvashatjuk, hogy a leghatásosabb fertőtlenítőszer az alkohol.

Fertőtlenítőszerek fókuszban!

A koronavírus elleni védekezés soran óriási figyelem irányult a fertőtlenítőszerekre. Gyakorlatilag napok alatt fogytak el a polcokról az ismert vagy kevésbbá ismert fertőtlenítőszerek. Ahogy egyre jobban közeledünk a nagyobb arányú megbetegedések irányába, a lakosságban is növekszik az igény a fertőtlenítőszerekre. Aki csak tehette már a patikákból is felvásárolta a gyógyszertári alkoholokat, hogy teljesen természetes módon, otthoni környezetben készítsen fertőtlenítő szereket.

A kísérletek arra mutatnak rá, hogy a 70 százalékos etanol, csakúgy, mint a 0,05-0,1 százalékos nátrium-hipoklorit (NaClO, hypo) néhány percen (1-5) belül elpusztítja a különböző felületeken magtapadt vírusokat.  A 0,1 százalékos hypo-oldat a kereskedelemben szabadon kapható háztartási hypo (általában 5 százalékos nátrium-hipoklorit oldat) 50-szeres hígításának felel meg.

Parfüm fertőtlenítésre? De mégis hogyan?

A parfümök minimum alkohol tartalma 80%. Amennyiben csak ebből a tényből indulunk ki akkor láthatjuk, hogy ez jelentősen meghaladja az elvárt 70% arányt. Így fertőtlenítésre alkalmas lehet. Tehát vész esetére a parfüm is szolgálhat megfelelő fertőtlenítőként. Ahogy azt több esetben is láthatjuk a 80%-os alkohol tartalom bőven megfelel a kézfertőtlenítők alkohol tartalmának.

Amennyiben egy fertőtlenítő sincs kéznél használhatunk parfümöket. Befújhatjuk kezünket, kulcsunkat, cipzárakat, táskát, kormányt, kilincset és gyakorlatilag szinte bármit amivel kapcsolatba kerülhetünk érintés tekintetében. S itt érdemes megemlíteni egy érdekes tényt. Az olcsóbb parfüm termékek alacsonyabb parfüm olaj tartammal rendelkeznek, viszont magasabb alkohol százalékkal. Így még hatásosabbak. Nem mellesleg még illatosak ezzel kellemesebbé tehetik a napi rutint.

Természetesen arr minden esetben figyeljünk, amennyiben parfümöket használunk fertőtlenítésre, hogy szembe, nyílt sebbe, felületi sérülésre ne kerüljön, hiszen ez irritációt és kellemetlen érzést okozhat. Vegyük figyelembe, hogy a jelenlegi koronavírusos időszakban kövessük a hatóságok utasításait és maradjunk ha csak lehet otthon. Kerüljük a közvetlen érintkezést. Amennyiben kimozdulunk fújjunk nyugodtan parfümöt az autó kilincsére, kezünkre, stb. Pusztán csak a levegőbe fújva nem bizonyos, hogy elérhetjük a kívánt hatást.

Akár az Illatszeronline Parfüm Áruházban is találhatsz már akár 1000 forint alatti parfüm termékeket, de 2000 forint összeghatárban közel 500 illat közül választhatsz. Így olcsóbb is lehet mint egyes, napjainkban jelentősen megdrágult fertőtlenítő.

FIGYELEM: A parfüm nem véd meg a fertőzésekkel szemben, csak segítséget nyújthat a védekezésben. A járvánnyal kapcsolatban mindenkor kisérd figyelemmel a Kormány tájékoztatását és közszolgálati hírműsorait és maradj otthon!

Legfrissebb szakmai cikkeink

simplepay_hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.