Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Illatszeronline Drogéria Online Webáruház Blog

A Valentin-napi legenda

IllatszerOnline
2021.02.03 08:00
A Valentin-napi legenda

Vajon honnan ered a világszerte népszerűvé vált Valentin-nap? Te hallottál már ennek a kedves szokásnak a legendájáról? Biztos vagyok benne, hogy mindnyájan ismerjük magát a hagyományt, az eredetét azonban már csak kevesen. Most viszont utazzunk vissza egy kicsit az időben, és derítsük ki a szerelmesek napjának rejtélyes múltját.

A Valentin-nap eredete

A február 14-i Valentin-nap eredete tulajdonképpen homályba vész és többféle legenda született már ezzel kapcsolatban. Most a legelterjedtebb mítoszát ismerheted meg, mely szerint a szerelmesek napja a 3. században élt Szent Bálint (Valentin) nevéhez fűződik. Az akkori uralkodó II. Claudius azt vallotta, hogy jobb katonák válnak a nőtlen férfiakból, mint akiknek feleségük és családjuk van, ezért megtiltotta a férfiaknak a nősülést. A legenda szerint a püspök ellenszegült a császár parancsának és a szerelmeseket titokban, keresztény szokásoknak megfelelően megeskette egymással, köztük katonákat is. A friss házasokat saját kertjéből ajándékozta meg virágokkal. Amikor mindez a császár tudtára jutott, Bálintot bebörtönözte. Mielőtt keresztény hite miatt kivégezték volna, Valentin a hit erejével a börtönőr vak lányának visszaadta a látását. Február 14-i kivégzése előtt, búcsúlevelet küldött a meggyógyított lánynak, mely üzenetet a következőképpen írta alá “a te Valentinod”.  Ez a Valentin-napi üdvözlőkártyák eredetének leginkább elfogadott magyarázata.

Valentin-nap napjainkban

A Valentin-nap hazánkban az 1990-es években kezdett elterjedtté válni, megannyi nyugati szokással együtt, és mára már nem csak a képeslapok küldéséről szól. Napjainkban népszerű ünnepnek örvend, főként a fiatalok körében, amit ugyan mindenki másképp ünnepel, egy valami mégis közös, hogy igyekszünk valamilyen formában kifejezni szeretetünket szerelmünk számára. Te mivel fogod megajándékozni szerelmedet? Egy hatalmas csokor virággal? Csokival? Megleped a kedvenc parfümjével? Vagy esetleg egy romantikus programmal? Biztosan nagyon fog örülni, bármelyiket is választod. Ha a parfüm mellett döntesz, nagyon szép ajándékcsomagok közül választhatsz férfi és női változatban is. A legfontosabb azonban az együtt töltött idő, amire a mai világban egyre kevesebb lehetőségünk van. Tegyétek különlegessé a Valentin-napot, hogy egy kedves emlék maradhasson számotokra!

UI: Ne felejtsétek a babonát! Valentin-nap reggelén egy csók szerencsét hoz!

Legfrissebb szakmai cikkeink

simplepay_hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.